Trepark ved Bioforsk Særheim

Tre på særheim2Fra før er det på Særheim etablert flere arter og sorter av trær til grøntmiljø i en trepark. Nå bidrar Folkvord Planter med flere trær, til testing og demonstrasjon. I denne omgang blir det plantet i alt 12 arter og sorter av rogn og asal som en allé langs Postveien.

 Arbeidet med å finne fram til det beste plantematerialet er svært viktig for kvaliteten i grøntarealene. Målet er å finne fram til gode planter som er tilpasset krav en finner i naturmangfoldloven og for å møte de store utfordringene plantesykdommer og klimaendringene innebærer. Vi bruker for få arter i norske grøntanlegg ved tettsteder og byer og det er derfor nødvendig å øke mangfoldet. Demonstrasjon av trærne kan være et viktig virkemiddel i den sammenheng. Vi regner også med at demonstrasjonsanlegga ved Bioforsk Særheim skal bli til et godt verktøy ved fagdager og opplæring med plantebruk som tema.

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Rogaland Landbrukspark

landb liten

Rogaland Landbrukspark er Norges største kompetansesenter for landbruk.

Vi skal gjennom samhandling om prosjekter, aktiviteter, nettverksbygging, formidling av kompetanse, profilering og felles kompetanseutvikling innen FoU, utdanning og rådgivning skape:

Økt konkurransekraft for landbruket

Månedens Arrangement

Februar 2019
M T O T F L S
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Abonner på Nyhetsbrev