Tomatfestivalen 2014

tomatfestival

Rogaland Landbrukspark var sammen med Bioforsk Vest representert med stand på årets tomatfestival på Finnøy i Ryfylke. Tomatfestivalen er en stor begivenhet på øya, og samler både små og store. Her er fokuset veksthusproduksjon og tomater, men også andre utstillere var på plass. Traktorer og landbruksmaskiner, mattelt med lokale delikatesser, sang fra scenen, og ekte bygdestemning preget festivalen.

Vi hadde mye besøk på standen. I tillegg til faglig informasjonen hadde vi også gjettelek. Publikum skulle gjette hvor mange tomatfrø som var i reagensrøret, riktig antall var 1052 stk. Vinneren  som gikk av med seieren tippet 1020stk. Hun gikk fornøyd hjem med hovedgevinsten, en stor og flott kurv med ferske gode grønnsaker.

Landbruksminister Sylvi Listhaug var med å åpnet festivalen. Hun deltok også i potet/tomatløpet. Her representerte poteten team Listhaug og lokale politikere, og tomaten team lokale bønder og gartnere. Det endte med at poteten gikk først i mål; bøndene måtte se seg slått av politikerne. I hvertfall denne gang….

Mengder med glade mennesker, sol fra en nesten skyfri himmel, og god stemning, gjorde dette til en flott festivaldag!

 

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Rogaland Landbrukspark

landb liten

Rogaland Landbrukspark er Norges største kompetansesenter for landbruk.

Vi skal gjennom samhandling om prosjekter, aktiviteter, nettverksbygging, formidling av kompetanse, profilering og felles kompetanseutvikling innen FoU, utdanning og rådgivning skape:

Økt konkurransekraft for landbruket

Månedens Arrangement

Februar 2019
M T O T F L S
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28

Abonner på Nyhetsbrev