Besøk av prisvinner på Særheim.

Savabieasfahani 4Savabieasfahani 1

Fredag 5 juni besøkte prisvinner Mozhgan Savabieasfahani Særheim. Ho kjem opprinneleg frå Iran, er miljøtoksikolog og held til i Ann Arbor, Michigan, USA. Dr. Savabieasfahani er ein engasjert forskar med mange publikasjonar om miljøgifter i vitskapelege tidsskrift. I 2009 ga ho ut boka “Forureining og reproduksjonsskadar”, om celledød og skadar på forplantningssystemet hos fisk og pattedyr.

3 juni fekk Dr. Savabieasfahani tildelt Rachel Carson-prisen 2015 på Stavanger kulturhus for sitt intense arbeid for å auka offentlege bevisstgjering rundt dei grusomme etterverkningane krigar har på menneskets helse og miljø.

Ho har vore spesielt engasjert i å skape merksemd rundt det store omfanget av fosterskadar i Irak, som kan setjast i samanheng med kjemisk forureining under og etter krigen i 2003.

Dr. Savabieasfahani har fylgt konfliktane i Midtøsten nøye, og arbeidet hennar er av solide vitskaplege tilnærmingar innanfor eit komplekst og følsamt område. Ho brukar mykje energi og engasjement i å formidle funna sine for omverden.

 

I sine foredrag seiar Dr. Savabieasfahani:

"Det er over 10 år siden den amerikansk-ledede krigen i Irak var over, men ennå ser vi et enormt omfang av kreft, nevrologiske skader og fosterskader. USA må gjøres ansvarlig for å renske opp basene sine i Irak. Det ville redusere de katastrofale skadene som nå blir påført de nyfødte i Irak. Det kan allerede sammenlignes med Vietnam – hvor de omsider tar ansvar, etter flere tiår og enormt med ødeleggelse og smerte i befolkningen”

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Rogaland Landbrukspark

landb liten

Rogaland Landbrukspark er Norges største kompetansesenter for landbruk.

Vi skal gjennom samhandling om prosjekter, aktiviteter, nettverksbygging, formidling av kompetanse, profilering og felles kompetanseutvikling innen FoU, utdanning og rådgivning skape:

Økt konkurransekraft for landbruket

Månedens Arrangement

April 2019
M T O T F L S
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Abonner på Nyhetsbrev