Utfordringer ved bruk av melkerobot

MelkerobotTine og Bioforsk går nå sammen om et forprosjekt, for å finne ut av hvorfor noen produsenter lykkes bedre med melkerobot enn andre i forhold til driftsledelse og effektiv produksjon.

Melkeproduksjonen gjennomgår stor og gjennomgripende endringer. Utviklingen de siste 10 årene har gått i retning av større bruk som både ut fra drift, teknologi, bygning og smitterisiko står overfor spesielle utfordringer.

 

Disse er:

  • Driftsledelse blir en stadig viktigere del av bondens hverdag. Overgang til samdrifter og mer innleid arbeidskraft på store bruk stiller helt nye krav til bondene som teamarbeider og leder.
  • Informasjonsteknologi blir stadig viktigere for styring og overvåkiing av produksjoen på store bruk, noe som stiller store krav til bonden og rådgivningstjenesten for å kunne utnytte de mulighetene styrings- og overvåkingssystemene gir.
  • Nye styringssystemer og tekniske løsninger på fôring gir store utfordringer for å oppnå en høy fôreffektivitet og redusere fôrkostnader.

Prosjektets mål er å beskrive og prioritere aktuelle FoU-utfordringer som kan identifisere hvorfor noen produsenter lykkes bedre med melkerobot enn andre i forhold til driftsledelse og effektiv produksjon.

 

 

 

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Rogaland Landbrukspark

landb liten

Rogaland Landbrukspark er Norges største kompetansesenter for landbruk.

Vi skal gjennom samhandling om prosjekter, aktiviteter, nettverksbygging, formidling av kompetanse, profilering og felles kompetanseutvikling innen FoU, utdanning og rådgivning skape:

Økt konkurransekraft for landbruket

Månedens Arrangement

Desember 2018
M T O T F L S
week 48 1 2
week 49 3 4 5 6 7 8 9
week 50 10 11 12 13 14 15 16
week 51 17 18 19 20 21 22 23
week 52 24 25 26 27 28 29 30
week 1 31

Abonner på Nyhetsbrev